Кърваво клане: Седем убити жени в Турция само за 12 часа

Престъпленията са извършени от мъже

28.02.2024 | 13:12 Редактор: Толя Стоянова
Кърваво клане: Седем убити жени в Турция само за 12 часа

Нови убийства се прибавиха към "кървящата рана" на Турция -  несекващите убийства на жени. Седем жени са били убити в рамките на 12 часа от вчера насам в Бурса, Адъяман, Ерзурум, Сакария, Истанбул, Денизли и Измир, информира турското информационно издание "Хаберлер".

Престъпленията са идентични според профила на убийците, както и според мотивите. Всички те са извършени от мъже, чиито жени са живеели отделно или са били в процес на развод.

Тугба Атешчи на 41 години от Бурса, майка на две деца, е била застреляна с пистолет от бившия си съпруг Мурат Демир на 49 години, който впоследствие се е самоубил, за да не го залови полицията.

В град Адъяман бившият съпруг на Туба А., Касъм А., я е прострелял пред очите на друг мъж и неговия деветгодишен син, които също ранил. И тримата са починали в болницата в резултат на тежки наранявания.

32-годишната Елиф Сайдам от град Ерзурум е застреляна от съпруга си Шафак Сайдам, който е избягал от затвора. В продължение на седем дни лекарите са се борили за живота ѝ, но без успех. 

Али Ръза Аслан от град Сакария застрелял 29-годишната си съпругата Екрем Аслан, с която били в процес на развод и след това се самоубил. В Истанбул 40-годишният Хакан Араз нахлул с оръжие в дома на бившата си съпруга Емине Юлкю и я застрелял. В град Денизли 30-годишна жена, афганистанска гражданка, била заклана с нож от мъжа си, също афганистанец. 43-годишната Йозлем Чанкая от Алиага, окръг Измир, на излизане от работа била намушкана на улицата с нож от Ахмет Чанкая, предаде БТА.

Снимка: Pixabay