САЩ заеха категорична позиция за изпращането на войски в Украйна

Байдън вярва, че пътят към победата е Конгресът да отпусне блокираната военна помощ

27.02.2024 | 19:38 Редактор: Тодор Петров
САЩ заеха категорична позиция за изпращането на войски в Украйна

Белият дом заяви, че Съединените щати няма да изпратят войски, които да се бият в Украйна, след като френският президент Еманюел Макрон каза, че не изключва подобна възможност.

"Президентът Байдън беше ясен, че САЩ няма да изпратят войски да се бият в Украйна", подчерта говорителят на Съвета за национална сигурност Адриен Уотсън, предаде БГНЕС.

"Байдън вярва, че пътят към победата е Конгресът да отпусне сега блокираната военна помощ, така че украинските войски да имат оръжията и боеприпасите, от които се нуждаят, за да се защитят срещу руската инвазия", добави Уотсън.

Снимка: БГНЕС


2
1 rate up comment rate down comment 1
Пълна Шизофрения
преди 1 месец
Когато Русия праща зелени човечета в Крим, Донецк и Луганск, това не е военно престъпление. Обаче ако Украйна прати срещу тях армия, това е геноцид. Когато се налагат санкции на Русия това е незаконно, обаче когато Русия бомбардира жилищни блокове, язовирни стени и електроцентрали, складове за зърно тогава може и то е защото украинците си го били заслужавали. Изобщо на Путин и на Русия всичко им е позволено, обаче не дай си боже някой да каже нещо лошо за тях това е насаждане на омраза. Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 1
Гроби Таласъмо
преди 1 месец
Къде са САЩ , и къде е Украйна а и кой е Макрон ? А пък ако има такива които искат да се върнат без крака и ръце....да ходят. Влизането на чужди войски в чужда държава е военно престъпление Сигнализирай за неуместен коментар