Юлия Навалная: Путин измъчва Алексей и в смъртта

Вдовицата обвини руския президент, че държи тялото на съпруга ѝ като заложник

24.02.2024 | 15:38 Редактор: Тодор Петров
Юлия Навалная: Путин измъчва Алексей и в смъртта

Юлия Навалная, вдовицата на покойния руски опозиционен лидер Алексей Навални, днес поиска руските власти да освободят тялото му за погребение и обвини "демоничния" руски президент Владимир Путин, че "измъчва" Алексей и в смъртта, предава Reuters.

В шестминутно видео, публикувано в YouTube, Навалная обвини Путин, че държи тялото на съпруга ѝ като "заложник", и постави под въпрос истинното изповядване на християнството от страна на Путин.

Майката на Навални - Людмила, заяви ден по-рано, че руските следователи отказват да освободят тялото му от моргата в отдалечения арктически град Салехард, докато тя не се съгласи да го погребе без публична церемония.

Людмила Навалная заяви, че служител ѝ е казал, че трябва да се съгласи с техните искания, тъй като тялото на Навални вече се разлага, пише британската медия.

Юлия Навалная заяви, че съпругът й е бил вярващ християнин, който е ходел на църква редовно и е спазвал Великия пост дори докато е бил в затвора. Тя допълва, че политическата му активност е била вдъхновена от християнските ценности, предаде "Фокус".

Завършвайки видеото си, Юлия Навалная настоява: "Върнете ни тялото на съпруга ми. Искаме да отслужим панихида и да го погребем по човешки начин, в земята, както е обичайно в православното християнство".

Снимка: БГНЕС


1
0 rate up comment rate down comment 0
ugar
преди 2 месеца
и в смърта ще намерите келипир. Пишете още за Асанж, Гонсало Лира не искате. Вие не сте журналисти вие сте ***. Сигнализирай за неуместен коментар