Ужас във Виена: Само за ден убиха по брутален начин 5 жени

Три от жертвите са намерени намушкани в публичен дом

24.02.2024 | 14:39 Редактор: Тодор Петров
Ужас във Виена: Само за ден убиха по брутален начин 5 жени

Австрийските власти разследват убийствата на пет жени в столицата Виена в рамките на един ден, включително три намерени брутално намушкани до смърт в публичен дом. 

Телата на трите млади жени бяха открити с фатални рани от нож в публичен дом в неблагополучния квартал "Бригитенау" във Виена в петък вечерта, след като свидетел сигнализира в полицията.

Арестуван е 27-годишен мъж, за когото се смята, че е извършил убийствата с нож, който бе намерен в него. Арестът е извършен наблизо до местопрестъплението, съобщи полицията. Не се уточняват мотиви за убийствата, като заподозреният все още се разпитва, предаде австрийската агенция APA, цитирана от БГНЕС.

В друг случай майка и 13-годишната ѝ дъщеря бяха открити мъртви в апартамент във Виена по-рано в петък. Те вероятно са били удушени или задушени до смърт, като бащата е основен заподозрян. Австрийската асоциация на автономните приюти за жени регистрира 26 убийства на дами през миналата година.

Снимка: БГНЕС


1
1 rate up comment rate down comment 0
ГЛАСОПОДАВАТЕЛ
преди 2 месеца
БЕЖАНЦИТЕ ТРЯБВА"ДА СЕ ПОДКРЕПЯТ" СТЪПВАЙКИ В АВСТРИЯ ДА ИМ ДАВАТ И ПО ЕДИН АВТОМАТ НЕ ЧЕ СИ НЯМАТ. Сигнализирай за неуместен коментар