Над 100 убити през нощта в Газа. Жителите алармират: "Нямаме вода, уморени сме от глад"

"Вижте, ние се караме помежду си за ориз", каза Ахмад Атеф Сафи

24.02.2024 | 10:58 Редактор: Толя Стоянова
Над 100 убити през нощта в Газа. Жителите алармират:

Над 100 души са били убити при удари през нощта в Газа, докато шефът на шпионажа на Израел беше в Париж за преговори за "деблокиране" на напредъка към примирие и връщане на заложници, държани от палестински екстремисти. Преговорите в Париж идват, след като планът за следвоенна Газа, разкрит от израелския премиер Бенямин Нетаняху, предизвика критики от ключовия съюзник на САЩ и беше отхвърлен от палестинската власт и "Хамас" в петък.

Преговорите се провеждат и в момент, когато страховете за цивилните на територията се задълбочават, като ООН предупреждава за нарастващ риск от глад, а основният ѝ орган за помощ за палестинците, UNWRA, заявява, че жителите на Газа са "в изключителна опасност, докато светът ги наблюдава".

Обезумели жители на Газа се редяха на опашки за храна в опустошения север в петък и организираха протест, заклеймявайки условията им на живот, предаде БГНЕС.

"Вижте, ние се караме помежду си за ориз", каза жителят на Джабалия Ахмад Атеф Сафи.

"Нямаме вода, нямаме брашно и сме много уморени от глад. Гърбовете и очите ни болят от огъня и дима", заяви съгражданинът на Джабалия Ум Уайди Салха.

Снимка: БГНЕС


1
0 rate up comment rate down comment 0
Мхм
преди 2 месеца
? Пука ли му на " цивилизования свят" за случващото се? Не. За сателитите на бившия хегемон човешкият живот се мери в пари, а основната им " инвестиция" , както се изразява сен. Линдзи Греъм, е войната в Украйна, в която украинците са разходен материал, използван за " отслабване" на Русия, за да не можела да помогне на Китай- основният противник на САЩ. Така и хората в Газа се "разходват" заради газовото находище, намиращо се наблизо. Това са новите " ценности"- двоен стандарт . Сигнализирай за неуместен коментар