Скандал разтресе Гърция - излезе филм, показващ Александър Велики като гей (+ВИДЕО)

"Концепцията за любовта в древността е широка и многоизмерна", заяви министърът на културата Лина Мендони

15.02.2024 | 12:01 Редактор: Искра Ангелова

"Сериалът на Netflix за Александър Велики е "фантастика с изключително лошо качество, ниско съдържание и пълна с исторически неточности", заяви министърът на културата на Гърция Лина Мендони, предава Kathimerini.

Поредицата "Създаването на бог" предизвика полемика в южната ни съседка, тъй като засяга чувствителна тема, тъй като включва хомосексуална връзка между Александър Велики и Хефестион.

"Нито един от елементите на личността на Александър Велики не е демонстриран в шоуто, което не служи на историческата истина“, подчерта Мендони, докато говори пред парламента, отговаряйки на въпрос на лидера на религиозната партия "Нике“ Димитрис Нациос, попитал дали правителството планира да предприеме мерки срещу продукцията.

"Всички елементи от личността на Александър Македонски не са подчертани в сериала на Netflix, което не обслужва историческата истина. Вие обаче сигурно знаете, че концепцията за любовта в древността е широка и многоизмерна", заяви още Мендони, цитирана от dnes.bg.

Дискусията се проведе, тъй като в парламента се обсъжда закон за еднополовите бракове, който се очаква да бъде гласуван днес.

Кадър: YouTube (Netlix)


1
1 rate up comment rate down comment 0
Ужас
преди 2 месеца
И нас това ни чака. След Гърция и ние ще сме на мушката на фондация " Содом и Гомор" (ОО), захранваща родните грантаджии. Дано поне в " широката и многоизмерна концепция за любовта" да бъдат поставени основните стожери на българския евроатлантизъм : Пеевски, Боко и Just Киро. След самопризнанията на Пеевски, няма да се учудя........вместо екранизация, сюжетът да бъде пресъздаден в нов шедьовър на Г.Господинов " Евроатлантическо дженд$$ времеубежище". Сигнализирай за неуместен коментар