Уволнен служител разстреля с ловна пушка бивши колеги и се самоуби

Две жени са се скрили в тоалетната, полицаи извели други двама души

12.02.2024 | 14:30 Редактор: Елеонора Танева
Уволнен служител разстреля с ловна пушка бивши колеги и се самоуби

Трима души са мъртви, след като въоръжено лице откри огън с ловна пушка в офис на компания за морски превози в Атина. Стрелецът се е самоубил и е намерен в мазето на сградата, след като по-рано се беше барикадирал, съобщиха от гръцката полиция.

Нападателят е възрастен мъж на 70-годишна възраст от египетски произход, който бил уволнен от фирмата и вероятно е търсил отмъщение, предаде ЕРТ. На влизане в офиса той казал на бившите си колеги: "Дойдох да изясним и решим нашия проблем". Всички работници, които са били на мястото, вече са отведени, за да дадат показания какво точно са знаели за мъжа и какво се е случило по време на кошмарното преживяване.

Полицаи и антитерористичен екип водеха преговори с мъжа, като успяха да изведат двама души в безопасност, преди той да се самоубие, пише БГНЕС.Две жени са се скрили и затворили в тоалетна, като за щастие не са получили наранявания.

Извършителят не е приближил обекта от главния вход, а откъм паркинга и от там е успял да влезе в сградата. Полицията информирана за инцидента 20 минути след 10:00 ч.

Снимка: БГНЕС