"Не съм натиснал спусъка": Алек Болдуин отрича вина за убийството на снимачна площадка

Присъдата, която може да получи, е до 18 месеца затвор

01.02.2024 | 09:41 Редактор: Елеонора Танева

Актьорът Алек Болдуин не се призна за виновен по обвинение в непредумишлено убийство заради смъртта на млада жена, която беше простреляна смъртоносно на снимачната площадка на бюджетен уестърн филм, стана ясно от съдебни документи в САЩ, предаде АФП.

Болдуин, продуцент и звезда на филма, беше обвинен през януари за отговорността си за смъртта на Халина Хътчинс през 2021 г. по време на снимките на филма "Ръжда" в Ню Мексико.

Той е държал пистолет Colt 45, когато същият се е задействал, убивайки Хътчинс и рани режисьора Джоел Соуза.

Болдуин многократно е отричал да носи отговорност, настоявайки, че не е натискал спусъка на пистолета, който не е трябвало да бъде зареден с боен патрон.

Адвокатите на Болдуин Люк Никас и Алекс Спиро са подали молба за бърз съдебен процес, за да "сведат до минимум общественото очерняне и подозренията, и да избегнат опасностите при доказването на невинността му, пише БГНЕС.

Болдуин трябваше да се яви на практика в щатския окръжен съд в Санта Фе, Ню Мексико, за повдигане на обвинение, но адвокатите му представиха отказ, който съдържаше и неговото признание за невинност.

Присъдата, която може да получи актьора е до 18 месеца затвор.

Болдуин е изправен пред две алтернативни обвинения в непредумишлено убийство - едното е свързано с "небрежно използване на огнестрелно оръжие", а другото - с действие "без необходимата предпазливост или съобразителност".

Съдебните заседатели ще решат дали да го осъдят по едното или по другото, или по нито едно от тях (но не и по двете).

Снимка: БГНЕС