Братът на убитата в Германия българка: Тя беше забавен, весел и приятелски настроен човек

Нападателят Пламен е преследвал Айсел над една година

17.01.2024 | 22:16 Редактор: Толя Стоянова
Братът на убитата в Германия българка: Тя беше забавен, весел и приятелски настроен човек

Като отговорен служител, отличен приятел и винаги приятелски настроена - така колегите и приятелите описват убитата в германски супермаркет българка в статия във вестник "Билд". Жената бе застреляна от бившия си приятел в понеделник вечерта в хипермаркет от веригата "Алди".

Според историята, разказана от вестника, в продължение на месеци касиерката Айсел И. (38 г.) отчаяно се опитвала да се защити от бившия си приятел Пламен П., на 48 г., който я преследвал. В понеделник около 19.15 ч. вечерта мъжът влязъл в супермаркета в Мьорфелден-Валдорф (провинция Хесен), необезпокояван отишъл в складовата част на магазина. Открил Айсел, между тях избухнал скандал, мъжът извадил оръжие и я застрелял. След убийството Пламен П. насочил оръжието към себе си и се самоубил.

Вестник "Билд" разговаря с брата на Айсел - Алтанай (47), който се връща на мястото на инцидента, за да почете сестра си. По думите на брата на загиналата тя била изключително дисциплинирана, трудолюбива и уважавана от колеги и приятели, предаде БГНЕС.

"Тя беше толкова забавен, весел и приятелски настроен човек", през сълзи разказва брат й.

Убиецът Пламен е преследвал Айсел над една година. Тя многократно е подавала жалби в полицията, успяла е само да се сдобие с ограничителна заповед след инцидент, при който убиецът нахлул в апартамента ѝ и се опитал да я удуши. На 15-ти февруари е трябвало да се проведе първото дело по този инцидент.

Българката е заживяла в Германия още през 2011 г., като в последната една година е работила в хипермаркета. За да получи по-бързо гражданство и възможност да остане за постоянно в страната, загиналата полагала неимоверни усилия да научи езика, като по цели нощи учела и историята на страната. За убиеца не се знае много, освен че двамата са имали връзка в продължение на 5 месеца, но след почивка в България миналото лято се разделили окончателно. Жената е застреляна пред очите на колегите си и пред купувачи в магазина.

Снимка: БГНЕС