10 души пострадаха при експлозия в завод в руската Ростовска област

Шестима от тях са настанени в болница

17.01.2024 | 16:55 Редактор: Толя Стоянова
10 души пострадаха при експлозия в завод в руската Ростовска област

Десет души са ранените при експлозия и последвал пожар в завод за полиестерни материали в град Шахти, Ростовска област, предаде ТАСС, като се позова на губернатора на областта Василий Голубев.

"По най-нови данни в резултат на пожара в завода в Шахти са пострадали 10 души. Шестима от тях са настанени в болница: трима с изгаряния, а още трима - с наранявания с различна тежест. Останалите пострадали, които са получили леки наранявания, са лекувани в травматологичния център в Шахти и са освободени да се върнат по домовете си", написа Голубев в канала си в Telegram.

Губернаторът уточни, че специалистите от регионалното министерство на здравеопазването са решили да евакуират двама пострадали от изгаряния в медицински центрове в Ростов на Дон. Сигналът за пожара в цех за производство на пълнители за матраци и възглавници е подаден в 11:30 ч. московско време. Пожарът е потушен в 12:49 ч.

"Засега няма данни за загинали", написа в Telegram губернаторът на Ростовска област Василий Голубев, цитиран от ДПА.

Той отхвърли идеята, че експлозията може да се дължи на удар, нанесен от дрон, но добави, че според военните по това време противовъздушната отбрана не е работела, предаде БТА.

Снимка: БГНЕС