Обилни снеговалежи и тежки заледявания променят живота в Германия

Lufthansa пътува с намален график на полетите

17.01.2024 | 14:30 Редактор: Тодор Петров
Обилни снеговалежи и тежки заледявания променят живота в Германия

Германия се готви за силни снеговалежи и поледици, както и за свързаните с тях проблеми с трафика. Очаква се и т.нар. черен лед - особено в централната и южната част на страната. Очакват се обилни снеговалежи в Западна и Централна Германия.

Авиокомпания Lufthansa пътува с намален график на полетите. На своите хъбове във Франкфурт и Мюнхен тя ще може да предлага само най-необходимите полети в съответствие с летищните разпоредби, заяви говорител на авиокомпанията.

На летище Франкфурт се очаква да бъдат отменени полети заради прогнозирания снеговалеж. Говорителка на летището обяви, че 570 от общо 1047 планирани полета вече са отменени. Засега не е ясно дали броят им ще се увеличи. Съветът към пътуващите в следващите дни е да проверяват информацията за полетите си предварително от авиокомпаниите.

Летище Заарбрюкен изцяло затваря днес, а редица вътрешни полети от и до Берлин също са отменени. Пътуващите между Берлин и Франкфурт или Мюнхен също трябва да проверяват статута на полетите си, съветват от летището в германската столица.

Пътуващите с влак в Германия също трябва да са подготвени за проблеми, свързани с лошото време, пише АРД, цитирана от DW. Според говорител на железниците те извършват "интензивна" подготовка. В засегнатите региони служителите са в готовност, например за разчистване на пунктове или осигуряване на безопасността на движението на железопътните прелези. 

В сряда бяха отменени влаковите услуги за пътувания на дълги разстояния. В някои части на Бавария учебните занятия са отменени или се провеждат от домовете поради метеорологичните условия.

Снимка: БГНЕС