Украйна се прицели във Воронеж, кметът обяви извънредно положение

Москва твърди, че са били свалени 8 дрона

16.01.2024 | 10:17 Редактор: Искра Ангелова
Украйна се прицели във Воронеж, кметът обяви извънредно положение

Във Воронеж е обявено извънредно положение след нощна атака с дрон срещу руския град, съобщи кметът на Воронеж Вадим Кстенин в Telegram.

В ранните сутрешни часове във Воронеж, който се намира на около 200 км от границата с Украйна, са били регистрирани експлозии, съобщи "Киев Индепендънт". Руското министерство на отбраната заяви, че осем дрона са били свалени над Воронежка област и обвини Украйна за нападението.

Кстенин обяви извънредно положение в 4:30 ч. местно време и заяви, че то е въведено с цел "бързо вземане на решения", информира БГНЕС.

Според Кстенин при предполагаемото нападение са повредени най-малко 30 прозореца, а едно училище е било частично превърнато в "пункт за временно настаняване" на засегнатите. Той твърди, че извънредното положение "ще позволи и бързото прилагане на мерки за подмяната им", а жителите ще бъдат компенсирани за щетите.

Губернаторът на Воронежка област Александър Гусев заяви, че едно дете е пострадало "в резултат на попадане на фрагменти от сваления БЛА в апартамент" и е получило медицинска помощ на място.

Към 9:15 ч. никой не е поискал да използва временния подслон, създаден в училището, тъй като "жителите са останали при роднини", добави той.

Снимка: БГНЕС