10 души, издирвани с червен бюлетин от Интерпол, са заловени в Истанбул

В операцията са участвали 46 екипа със 117 служители

11.01.2024 | 17:46 Редактор: Толя Стоянова
10 души, издирвани с червен бюлетин от Интерпол, са заловени в Истанбул

Турските сили за сигурност са заловили 10 души в Истанбул, включени за издирване с червен бюлетин в списъка на Интерпол. Новината съобщи турският министър на вътрешните работи Али Йерликая в социалната мрежа Х. Според него издирваните за различни престъпления лица са били заловени при операцията под кодовото название "Клетка-30" (Kafes-30), провеждана от силите за сигурност съвместно с бюрото на Интерпол в Турция.

Заловените лица са от общо шест държави - Иран, Южна Корея, Сирия, Китай, Узбекистан и Швейцария и ще бъдат предадени на властите на съответната страна, уточни турският министър. Четирима от заловените са от Иран и са издирвани за измами и пране на пари, две жени са от Узбекистан, издирвани за нелегален трафик на хора и за търговия с хора, а останалите четирима са от Сирия, Южна Корея, Китай и Швейцария и са заподозрени за нелегален трафик, измами и пране на пари. В операцията по залавянето са участвали 46 екипа със 117 служители от отдела за нелегален трафик на Дирекцията по сигурността в Истанбул, пише БТА.

"Искам да уверя нашата любима нация, че независимо от какъв калибър са или с какъв бюлетин се издирват, няма да позволим на международните престъпни организации и на трафикантите да нарушават спокойствието на нашия народ. Ще ги поставим всички в клетката един по един един. Благодаря на нашите храбри полицаи", посочи турският вътрешен министър.

Снимка: БГНЕС