Арестуваха българин в Гърция за телефонна измама по познатата схема за болен роднина

Нашенецът поискал 5 000 евро от възрастен мъж

07.01.2024 | 17:39 Редактор: Елеонора Танева
Арестуваха българин в Гърция за телефонна измама по познатата схема за болен роднина

Властите в Гърция са арестували български гражданин по обвинение за телефонна измама. Мъжът е откраднал златни бижута на стойност 5 хиляди евро. Арестуваният българин се е представил за лекар. Той е измамил възрастен човек, на когото е казал, че дъщеря му е пострадала тежко и се налага спешна операция в частна клиника. Поискани са 5 хиляди евро в брой, но е получил златни бижута на тази стойност.

На измамата реагира внукът на възрастния човек, който подава и сигнала до полицията. Униформените арестуват българина при получаване на бижутата, конфискуват му и колата.

Българският гражданин се намира в предварителния арест в Александруполис с обвинения за участие в престъпна група и измама, уточнява БНР.

Разследването по случая продължава, като се проверява мобилният телефон на арестувания, за да се установи самоличността на още членове на престъпленията с измама в областта. 

Снимка: pixabay


2
0 rate up comment rate down comment 0
Христо
преди 3 месеца
Защото всички по веригата са алчни и гледат да вземат парите от престъпника и да го пуснат да заработва отново. На никой не му пука за жертвите. Сигнализирай за неуместен коментар
1
5 rate up comment rate down comment 0
Умен
преди 3 месеца
И сега, ама съвсем точно, този наш телефонен гений ще отнесе поне 8, дори 10 години затвор...Там, в Гърция, е така, също и в Турция, и затова телефонни измамници няма, или ако има, това са наши ***...Защо, по дяволите, и нашият съд не дава такива присъди. Защо съдии, адвокати и прокурори са в услуга на измамниците... Сигнализирай за неуместен коментар