След мощната буря в Черно море - откриха потънал кораб край Севастопол

Металният корпус говори за неговата относителна модерност

28.12.2023 | 17:43 Редактор: Искра Ангелова
След мощната буря в Черно море - откриха потънал кораб край Севастопол

Край бреговете на Севастопол в района на 35-та брегова батарея е открит потънал кораб. Произходът му все още е неизвестен, съобщава РБК-Украйна като се  позовава на "Крым. Реалии". Както отбелязва изданието, за находката е съобщил местен жител, който се е гмуркал във водите край бреговете на Севастопол.

В съобщението се посочва, че корабът е открит в средата на декември, след като силна буря на Кримския полуостров на 26-27 ноември промени подводния пейзаж в крайбрежната зона.

"Гмурнах се да видя какво интересно може да има на дъното и след известно време разбрах, че на дъното има нещо, направено от човешка ръка", заяви плувецът.

Както пише "Крым. Реалии", металният корпус на кораба говори за неговата относителна модерност.

"Въпреки това не е възможно да се намерят никакви идентификационни знаци, които биха могли да разкрият историята на кораба", посочва украинската медия, цитирана от "Фокус".

Крим беше обхванат от тежка буря на 26 ноември. Медиите нарекоха бурята в Черно море най-силната за последните 100 години. Тогава без ток останаха половин милион абонати.

Снимка: БГНЕС / Архив


1
24 rate up comment rate down comment 8
Леля
преди 3 месеца
Първоизточникът на новината не е Украйна . Това се вижда от конкретиката . Откривателят е гмуркачка със световна известност от Севастопол . Първоизточника е вестник от Севастопол . Бъдете колегиални ,към колегите си .Ако има необходимост ще ви, препратя линка . С уважение ! Сигнализирай за неуместен коментар