На час загиват по 10 палестинци в Газа

Ранени са 382 души

27.12.2023 | 08:05 Редактор: Толя Стоянова
На час загиват по 10 палестинци в Газа

Ръководеното от "Хамас" Министерство на здравеопазването на Газа съобщи, че най-малко 241 души са били убити през последните 24 часа, докато военната операция на Израел на територията на страната продължава. Палестинският президент Махмуд Абас нарече войната "тежко престъпление" срещу своя народ. Началникът на израелската армия Херци Халеви заяви, че конфликтът с "Хамас" ще продължи "още много месеци".

Израел твърди, че е ударил повече от 100 обекта за денонощието, на фона на съобщенията за предстоящи наземни операции в централната част на Газа. В ранните часове на 27 декември от Ивицата Газа през периметъра с Израел се чуваха силни експлозии. Министерството на здравеопазването на Газа съобщи, че за същите 24 часа са били ранени и 382 души.

По данни на министерството най-малко 20 915 палестинци са били убити от началото на войната - предимно деца и жени. Твърденията на воюващите страни не са проверени по независим начин, предаде БГНЕС.

Войната започна на 7 октомври, след като "Хамас" оглави вълна от смъртоносни нападения срещу общности на територията на Израел. Бяха убити около 1200 души, предимно цивилни. Около 240 души бяха отведени в Газа като заложници, а по-късно част от тях бяха освободени.

Снимка: БГНЕС