Родното място на Василис Карас се подготвя за погребението му

Главната улица и площадът в Кокинохори ще носят неговите имена

27.12.2023 | 07:35 Редактор: Тодор Петров
Родното място на Василис Карас се подготвя за погребението му

След  поклонението пред тленните останки на Василис Карас в Солун, Кокинохори Кавала - неговото родно място, се подготвя за погребението.

Тялото на Василис Карас се очаква да пристигне в Кокинохори около 12 часа днес. Ще има обиколка на имението му и на цялото село. А след това, както е било и желанието на певеца, ще прозвучи трисаго в селската църква и той ще бъде погребан до родителите си.

Церемонията ще бъде съпроводена от Филхармоничния оркестър "Аполо" Родоливус с диригент Евангелос Андрикос. В негова чест ще бъде изпълнен националният химн и ще бъде дирижиран от артистичния директор – диригентът на Симфоничния оркестър на младежта на Гърция Евангелос Арабацис, предаде кореспондентът на Bulgaria ON AIR в Гърция Силвия Станчева.

Василис Карас беше особено обичан в своето село и той не забрави специалната си родина, дори когато стана известен, тъй като помагаше на всички, като същевременно беше дарил много проекти за надграждане.

Главната улица на Кокинохори ще носи името на Василис Карас, като малка почит към великия човек и певец, след съответно решение на общинския съвет на община Пангай.
Централният площад на селото също носи името на Василис Карас.

Последното му желание бе да направи голям концерт с 3000 музиканти. Диригентът Евангелос Арабацис заяви, че този концерт ще стане факт следващото лято. Евангелос Арабацис, който беше близък приятел на певеца, каза, че последното му желание ще бъде почетено и изпълнено.