Израел откри експлозиви, пригодени за деца, засилва офанзивата си в южната част на Газа

"Плащаме много висока цена за войната", заяви израелският премиер Бенямин Нетаняху

24.12.2023 | 16:58 Редактор: Искра Ангелова
Израел откри експлозиви, пригодени за деца, засилва офанзивата си в южната част на Газа

Израелската армия съобщи, че е открила пояси с експлозиви, пригодени за деца, в оръжеен склад на палестинското ислямистко движение "Хамас" в ивицата Газа, предаде ДПА. Според военните складът се намирал в жилищна сграда в северната част на палестинския анклав, близо до училища, джамия и болница. В него били открити десетки минометни и стотици други снаряди, както и разузнавателни документи.

Израелските въоръжени сили съобщиха, че през изминалото денонощие са атакували около 200 мишени в Ивицата Газа по суша, въздух и от морето, при което са били убити голям брой терористи.

Съобщава се, че войските са открили и десетки гранати, експлозиви и други оръжия в град Хан Юнис в южната част на Газа.

Междувременно израелската армия обяви, че засилва операциите си срещу "Хамас" в южната част на обсадената Газа, докато САЩ призоваха Тел Авив да направи повече за защита на населението, застрашено от глад, предаде Франс прес.

"Войната ще бъде продължителна", предупреди израелският премиер Бенямин Нетаняху своето правителство, отдавайки почит на 153-мата войници, загинали от началото на сухопътната офанзива в Газа на 27 октомври. "Плащаме много висока цена за войната, но нямаме друг избор, освен да продължим да се сражаваме", добави той, цитиран от БТА.

Днес град Витлеем на окупирания Западен бряг, където според християнската традиция е родното място на Исус Христос, се подготвяше за мрачна Коледа, изоставен от вярващите, отбелязва АФП. В същото време бомбардировките в Газа продължават с пълна сила.

Снимка: БГНЕС