МВР: Петима българи от кораба "Верила" са задържани в Ирландия

"Параходството Български морски флот" е информирано от властите в Ирландия

22.12.2023 | 18:30 Редактор: Вяра Димова
МВР: Петима българи от кораба

Петима българи от екипажа на кораба "Верила" са задържани в Ирландия, след като беше открит близо половин тон кокаин. Това потвърдиха за Bulgaria ON AIR от МВР. Проверките на кораба продължават.

"Параходството Български морски флот" е информирано от властите в Ирландия, че продължава специализираната полицейска акция по претърсване на кораба. Към момента петима члена от екипажа са арестувани

Ръководството изразява готовност да окаже пълно съдействие на всички компетентни власти и органи за разкриване на обективната истина, като се надява по отношение на виновните лица да бъде приложена цялата строгост на закона и те да изтърпят съответните наложени наказания", се посочва в позиция на компанията.

Междувременно се оказва, че плавателният съд е имал необичаен маршрут през последните седмици. Корабът е идвал от Канада, но е бил до Южна Америка. В Ирландия започна политически дебат с обвинения към министрите на вътрешните работи и на правосъдието, тъй като местни депутати са предупреждавали още през 2018 година, че това е начин за вкарване на кокаин, който се разпределя в Европа.

Появи се и версия, че откритият близо половин тон наркотик е бил натоварен от служител на пристанище "Хамилтън".