Арестуваха български тираджия в Румъния, превозвал десетки мигранти

Задържани са още четирима души

20.12.2023 | 15:01 Редактор: Искра Ангелова
Арестуваха български тираджия в Румъния, превозвал десетки мигранти

Пет камиона, в които са се укривали 145 мигранти, бяха спрени на границата между Румъния и Унгария, съобщава румънската гранична полиция, цитирана от Аджерпрес. Срещу шофьорите на превозните средства - трима румънци, един българин и един молдовски гражданин, са повдигнати обвинения в трафик на мигранти, посочва агенцията.

Според документите шофьорите на камионите са превозвали дървени кутии, хладилници, пластмасови бутилки и други стоки за Италия, Германия и Чехия. При детайлни проверки на транспортните средства сред стоките са били открити общо 145 чуждестранни граждани.

Проверката на румънските власти на граничен пункт Нъдлак 2 е установила, че става дума за граждани на Бангладеш, Непал, Пакистан, Сирия, Египет и Ирак, които са възнамерявали да преминат нелегално държавната граница, съобщи Гранична полиция Арад, окръг в Западна Румъния, информира БТА.

Срещу шофьорите е образувано наказателно производство за трафик на мигранти, а срещу нелегалните пътници - за опит за незаконно преминаване на държавна граница, информира Аджерпрес.

Снимка: БГНЕС / Архив