Откриха мъртва Анна Царева, зам.-главен редактор на пропутински вестник

Медиите имат различни предположения за смъртта ѝ

14.12.2023 | 11:53 Редактор: Деси Николова
Откриха мъртва Анна Царева, зам.-главен редактор на пропутински вестник

Заместник-главният редактор на пропутинския вестник "Комсомолская правда" Ана Царьова бе открита мъртва от баща ѝ в апартамента ѝ в центъра на Москва, съобщи База. Инцидентът се случва една година, след като при съмнителния обстоятелства почина главният редактор Владимир Сунгоркин. "Комсомолская правда" се смята за любимия пропаганден вестник на Путин.

Бащата отишъл в дома на 35-годишната си дъщеря, след като тя няколко дни не се е обаждала. Полицията разследва смъртта ѝ, но първоначалните съобщения сочат, че няма следи от грабеж или насилствена смърт. "Дейли Мейл" съобщава, че Царьова е страдала от неуточнена остра респираторна вирусна инфекция и е имала висока температура няколко дни. Други медии съобщават, че тя е починала от остра сърдечна недостатъчност.

Царьова отговаряше за редактирането на съдържанието на сайта "Комсомолская правда" и често пишеше за войната на Путин срещу Украйна. Това е най-големият новинарски сайт в Русия с 83,9 милиона читатели през октомври тази година. Царьова беше шест години зам.-главен редактор, припомня БГНЕС.

През септември миналата година неговият шеф, 68-годишният Владимир Сунгоркин, главен редактор и директор на вестник "Комсомолская правда", почина при съмнителни обстоятелства. Въпреки че причината за смъртта е посочена като инфаркт, след аутопсия смъртта е класифицирана като подозрителна, тъй като са открити признаци на задушаване.

Снимка: БГНЕС