Песков: Провалите в Украйна разклащат лодката и авторитета на властите

"Резултатите от срещата на Байдън и Зеленски няма да променят военната операция", смята той

12.12.2023 | 13:28 Редактор: Вяра Димова
Песков: Провалите в Украйна разклащат лодката и авторитета на властите

Очевидните политически и военни провали на Украйна водят до отслабване на авторитета на властите в тази страна. Това каза прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков, съобщават руски медии.

"Много от провалите, които постоянно се случват в Украйна, водят до разклащане на лодката и до разклащане на авторитета на властите – това наистина се вижда с просто око", каза още той.

"Резултатите от срещата между президентите на САЩ и Украйна Джо Байдън и Владимир Зеленски няма да могат да променят хода на специалната военна операция, а напомпаните десетки милиарди долари няма да помогнат на Киев. Важно е всеки да разбере, че десетките милиарди долари, напомпани в Украйна, не ѝ помогнаха да постигне успех на бойното поле. Другите десетки милиарди долари, които Украйна иска да бъдат напомпани в нейната икономика, също ще бъдат обречени на същото фиаско", посочи Песков, цитиран от "Труд".

"Това не може да промени ситуацията на бойното поле. И не може да промени хода на специална военна операция", подчерта той.

В същото време Песков отбеляза, че Кремъл ще следи внимателно срещата на лидерите на САЩ и Украйна.

Снимка: БГНЕС