Предавал е военни тайни? Арестуваният в Босилеград Любен Григоров е следен дълго

Той е пенсионер, офицер от резерва на бившата югославска армия

05.12.2023 | 18:55 Редактор: Искра Ангелова
Предавал е военни тайни? Арестуваният в Босилеград Любен Григоров е следен дълго

Българин от Босилеград е арестуван в Сърбия по обвинение в шпионаж за страната ни. Местни медии информираха, че задържаният е 61-годишният Любен Григоров.

От прокуратурата в град Враня съобщиха, че му е повдигнато обвинение, защото лицето е предавало военни тайни на членове на организация от България. Григоров е бил арестуван в дома си от спецчасти, след като е бил следен дълго.

След обиск е конфискуван компютърът му, а Григоров е отведен за разпит. Той е пенсионер, офицер от резерва на бившата югославска армия, работил е в местния културен център. В сръбските медии се появиха коментари, че "българските служби са се активизирали преди предсрочните избори в Сърбия", насрочени за 17 декември.

Това не е първият подобен случай. Преди четири години Белград обяви, че страната ни създава шпионска мрежа там, а външното ни министерство реагира с остър протест.


1
0 rate up comment rate down comment 0
ПавлеКап'тан
преди 4 месеца
Първата акция на новото 9то управление на БИА....тоест аркановци и шкорпие....Чист политически тормоз, като че ли никой няма идея къде са 2та и 4та бригади накратко.....Ай сполай. Сигнализирай за неуместен коментар