Полицейско куче намери 6-годишно отвлечено момче

Полицията се опитва да установи самоличността на нападателя

03.12.2023 | 19:09 Редактор: Толя Стоянова
Полицейско куче намери 6-годишно отвлечено момче

В Индия полицейско куче намери 6-годишно момче, отвлечено в Мумбай. Детето излязло навън да играе с приятели и вечерта не се върнало. Родителите му първо се опитали сами да го намерят, а на следващата сутрин се свързали с полицията. Органите на реда решили да включат в издирването доберман на име Лео. На кучето било позволено да подуши тениската на изчезналия и тръгнало по следите. Скоро Лео надушил детето и го намерил в бедните квартали само на 500 метра от къщата. Издирването с помощта на кучето отне на полицията не повече от час и половина. Момчето веднага е върнато на родителите си и не е пострадало.

По-късно се оказало, че детето е отвлечено от непознато момче, но скоро то се паникьосало и го изоставило. Полицията се опитва да установи самоличността на нападателя, предаде БГНЕС.

Преди това в САЩ домашно куче помогна на собственика си, когато получи инсулт. В края на август куче на име Аксел, което принадлежи на 17-годишния Габриел Танер, скочи на леглото на родителите му рано сутринта и започна да ги събужда.

Снимка: БГНЕС