Радев и кралят на Йордания: Спиране на войната Израел - "Хамас" и създаване на две държави

Абдула II прие поканата на българския държавен глава да посети страната ни през 2024 г.

01.12.2023 | 14:47 Редактор: Тодор Петров
Радев и кралят на Йордания: Спиране на войната Израел -

Държавният глава Румен Радев проведе днес среща с краля на Йордания Абдула II в Дубай след откриването на 28-ата сесия на конференцията на страните по рамковата конвенция на ООН по измененията на климата. Двамата обсъдиха последиците от военните действия между "Хамас" и Израел.

Обща бе позицията, че ескалацията на напрежение засяга не само преките участници във военните действия, а и целия регион на Близкия Изток и Европа. Изразена бе обща загриженост и от тежката хуманитарна криза в региона, която налага своевременни действия от страна на международната общност. 

Президентът Румен Радев и Крал Абдула II откроиха преустановяването на военните действия и възобновяването на преговорите за създаването на две държави в съответствие с резолюциите на ООН, като най-ефективна мярка за постигането на устойчиво мирно решение в Близкия Изток.

Крал Абдула II прие поканата на българския държавен глава да посети страната ни през следващата година за последващо задълбочаване на двустранното сътрудничество, както и за продължаване на разговорите за търсенето на подходи за възстановяване на мира и гарантиране на стабилността в региона на Близкия Изток.


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 5 месеца
Външната политика на България води правителството, не президента. Президентската е в разрез с интересите на държавата. Подбива я властолжбивия президент който гори от желание да я определя. Сигнализирай за неуместен коментар