Намушкан, застрелян, стречован и скрит: Българка уби брутално мъжа си в САЩ

Иванка Колева опитала да прикрие престъплението

30.11.2023 | 16:49 Редактор: Вяра Димова
Намушкан, застрелян, стречован и скрит: Българка уби брутално мъжа си в САЩ

Българката Иванка Колева е арестувана за бруталното убийство на съпруга си, също българин, в американския град Гилбърт, щата Аризона. Тя го намушква, застрелва, а накрая го опакова в стреч и го скрива под семейното ложе, съобщава местната телевизия Arizona Family.

Полицията в Гилбърт поясни, че около 16:00 ч. в сряда служители са изпратени на проверка в дом на Аспен уей, близо до булевардите Гваделупа и Рекер. Когато пристигнали, намерили мъртъв мъж, идентифициран по-късно като 49-годишния Стефан Колев. В докладите за ареста служителите на реда отбелязват, че са намерили Колев с признаци на разлагане, след като е бил увит в найлон и скрит под легло.

Нараняванията на Колев включват огнестрелни рани и пробождане в областта на слабините. На местопрестъплението детективите отбелязват "очевидни усилия за почистване на местопрестъплението". По стената е имало пръски кръв, а на вратата на спалнята са се виждали дупки от куршуми, пояснява "Фокус".

Силно редактирани съдебни документи, получени от медията, показват как детективите са свързали 51-годишната Иванка Колева с престъплението. В документите се посочва, че Колева се е обадила на семеен приятел дни по-рано, за да каже, че съпругът ѝ е "напуснал семейството им" и че има нужда от помощ, за да се грижи за децата си, 21-годишен син и 14-годишно момиче. Видеонаблюдението обаче показва, че Колев е бил жив само часове преди това. Съобщава се, че след това Колева се е настанила в няколко стаи в Hilton Garden Inn в Темпе.

Според документите, на следващия ден, след като не е видял майка си известно време, тийнейджърът казал на сестра си, че майка му е казала да не ходи в къщата без полиция. След това в понеделник следобед, Колева е хоспитализирана в резултат от катастрофа. Твърди се, че в болницата тя е направила "самоубийствени" изявления. Същата вечер някой я докладва като изчезнало лице, което се е "държало истерично“ и е в неадекватно състояние.

Детективите откриват пистолет, закупен от оръжеен магазин в Темпе по-рано през месеца, в колата на Колева, която е в автоморга след катастрофата. Колева е арестувана в понеделник в болница в Чандлър по обвинения в убийство втора степен. Тя е задържана срещу гаранция от 1 милион долара.

Снимка: архив, БГНЕС