Силен вятър преобърна товарен кораб край Лесбос, 13 души са в неизвестност

Един човек беше спасен от хеликоптер на ВМС

26.11.2023 | 14:48 Редактор: Искра Ангелова
Силен вятър преобърна товарен кораб край Лесбос, 13 души са в неизвестност

Товарен кораб с флага на Коморските острови, превозващ 14 души, е потънал край остров Лесбос вследствие силните ветрове в района. Твърди, се че е започнал пътуването си от Египет към Истанбул.

Един човек беше спасен от хеликоптер на ВМС, участващ в спасителната операция. Екипажът на кораба RAPTOR се състоеше от 2 сирийци, 4 индийци и 8 египтяни. Беше организирана спасителна операция за екипажа, в която бяха включени пет товарни кораба, докато три лодки на бреговата охрана са плавали и хеликоптер на ВВС и хеликоптер на ВМС са излетели. Задействана и фрегата на ВМС, информира кореспондентът на Bulgaria ON AIR в Гърция - Силвия Станчева.

Товарният кораб е превозвал сол и е съобщил за механична повреда в 7 сутринта днес. В 8:20 ч. капитанът на кораба съобщава за известно накланяне чрез активиране на сигнал за помощ към преминаващите кораби и след това изчезна от радара.

Оценките показват, че вероятно корабът, поради силните вълни, е натрупал вода в трюмовете, което го е накарало да се наклони поради по-големия товар и мивка.

В неизвестност са 13 човека от екипажа. Издирването продължава.

Снимка: БГНЕС / Архив


2
1 rate up comment rate down comment 0
Едуард Петров
преди 4 месеца
Предполагам, че този злощастен кораб, идващ тайно, незнайно откъде, но почти сигурно е превозвал оръжие за Укрия! Затова и съдбата му е такава! Недобросъвестните хора работят скрито, но Господ Бог вижда в тъмното, като на длан! Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 0
А
преди 5 месеца
Тъй, тъй! Гърмяща сол! А може и демократични танкове Т-62? Сигнализирай за неуместен коментар