53 дни в плен - 85-годишната Яфа вече не е в ръцете на "Хамас", мечтаела си за торта

Размяната на заложници между Израел и палестинската организация продължава

26.11.2023 | 14:20 Редактор: Искра Ангелова

В третия ден на четиридневната пауза на войната в Близкия изток, размяната на заложници между Израел и "Хамас" продължава. BBC съобщава, че общо 50 израелски заложници и 150 палестински затворници трябва да бъдат освободени днес.

85-годишната Яфа Адар е един от израелските заложници, които бяха освободени от "Хамас". На 7 октомври се появиха клипове в социалните мрежи как жената се вози в голф количка, обградена от бойци на групировката. Яфа е вече при семейството си, а в интервю за CNN нейната внучка разказа за срещата им в болницата.

"Плаках. Не обелих нито дума. Понеже съм добър готвач, тя ме попита дали ѝ нося торта. Определено ще ѝ донеса, ще направя за нея колкото торти пожелае", сподели Адва Адар.

Семейството на Адва остава със смесени чувства, защото нейният братовчед Тамир, който е баща на две деца, остава в плен на групировката.

"Притеснени сме, не знаем дали е ранен и къде се намира. Освен него, има още 210 души, като най-младият е 10-годишно дете, а най-възрастният е близо 85-годишен. Ние трябва да се борим за всеки един от тях", категорична е тя.

Вижте повече във видеото.