Андрю Тейт може да пътува свободно преди съдебния процес за трафик на хора

Румънският съдия разпореди по-малко ограничения на движението

23.11.2023 | 21:58 Редактор: Ивета Велева
Андрю Тейт може да пътува свободно преди съдебния процес за трафик на хора

Инфлуенсърът Андрю Тейт и неговият брат ще имат по-малко ограничения на движението, докато очакват съдебния процес по обвинения в трафик на хора, след като румънски съдия разпореди, че те могат да пътуват в цялата страна, предаде Ройтерс, позовавайки се на представители на Тейт.

Тейт беше обвинен през юни, заедно с брат си Тристан и две румънки в трафик на хора, в изнасилване и съставяне на престъпна група с цел сексуална експлоатация на жени - обвинения, които те отхвърлят. 

През август брaтята Тейт бяха освободени от домашен арест, но нямаха право да напускат столицата Букурещ и околния окръг Илфов.

"Тази промяна в съдебния контрол сигнализира за забележимо развитие в текущото съдебно производство, отразяващо ангажимента на братята Тейт и техния юридически екип за изчистване на имената им", заявиха представителите на Тейт в съобщение.

Преди това съдия разхлаби ограниченията на движението на Тейт през септември, но решението беше отхвърлено при обжалването. Съдът предстои да се произнесе по отделно искане на братята да им бъде върнато конфискуваното по делото имущество, включително автомобили и луксозни часовници, заяви говорител.

Прокурорите казаха, че братята Тейт, които имат двойно американско и британско гражданство, са подмамили седем жени да произвеждат порнографски материали, преструвайки се, че са в романтична връзка с тях, съобщи БТА.

Андрю Тейт стана популярен сред много млади мъже с имиджа си на ултрамачо, чийто живот се върти около бързите коли, красивите жени и парите, отбелязва агенцията.

Тейт, който сам се обявява за женомразец, твърди, че онлайн съдържанието му има за цел да помогне на младите мъже да подобрят себе си, критиците му обаче смятат, че той очерня жените и насърчава аудиторията си да има сексистки възгледи.

Снимка: БГНЕС