Лошото време намалява интензивността на боевете в Украйна

И двете воюващи страни съобщават за унищожени дронове на противника

22.11.2023 | 10:03 Редактор: Тодор Петров
Лошото време намалява интензивността на боевете в Украйна

Лошото време видимо намалява интензивността на бойните действия по фронтовата линия на Украйна. Генералният щаб на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) съобщава за около 48 директни бойни сблъсъка през изминалото денонощие. Това е почти два пъти по-малко от средното за миналата седмица. 

Най-гореща точка е напълно разрушената Маринка, която руските войски безуспешно се опитват да окупират месеци наред. Забавяне на боевете се наблюдава още край Купянск, Авдеевка и Бахмут - в тези направления има по няколко отбити руски атаки, посочват още от ВСУ. 

Около Лиман руснаците извършват ново прегрупиране и няма настъпление. Руски източници съобщават за продължаващ натиск към Авдeевка и напредък край Краснохоривка и Степове, както и за операции на чеченските сили "Ахмат" в гористите части край Кремена (в направлението към Купянск).

В 636-ия ден от пълномащабната война в Украйна е имало артилерийски и минометен обстрел над повече от 150 населени места в близост до фронтовата линия, сочат още данните на ВСУ.

И ВВС на Украйна, и руското Министерство на отбраната съобщават за унищожени дронове на противника. В ранните сутрешни часове към територии на Украйна са изстреляни 14 бойни дрона и ракета Х-22. Всички дронове са унищожени от ПВО, а ракетата е паднала в ненаселени части в Запорожката област, като има щети по къщи от взривната вълна. През миналото денонощие е свален разузнавателен ирански дрон Mohajer-6 над Черно море.

Русия съобщава за унищожени дронове над Донецка и Херсонска област, както и над територията на Русия - в Брянска, Курска и Ростовска област. 

Четете повече в investor.bg

Снимка: БГНЕС