САЩ отпуснаха още $100 млн. за Украйна: "Ще останем с вас дълго време"

Лойд Остин посети Киев и разговаря със Зеленски

20.11.2023 | 21:44 Редактор: Тодор Петров
САЩ отпуснаха още $100 млн. за Украйна:

Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин обяви 100 милиона долара нова военна помощ за Украйна по време на днешното си посещение в Киев, съобщи "Гардиън".

САЩ предоставиха повече от 44 милиарда долара помощ за сигурността на Украйна, откакто Русия започна своята пълномащабна инвазия през февруари 2022 г.

Съвместната украинско-американска конференция за военна индустрия във Вашингтон, която трябва да се проведе на 6 и 7 декември, има за цел да стимулира вътрешното производство на оръжия в Украйна, тъй като войната наближава двегодишната граница.

Лойд Остин посети посолството на САЩ в Киев, за да се срещне с дипломати и служители на Министерството на отбраната, преди да увери украинския президент Володимир Зеленски по време на лична среща, че подкрепата на САЩ няма да бъде прекратена, пише БГНЕС.

"Посланието, което ви нося днес, господин президент, е че САЩ са с вас. Ние ще останем с вас за дълъг период от време. Това, което се случва в Украйна, има значение не само за Украйна, но и за останалия свят. Със сигурност има значение и за САЩ", каза Остин на Зеленски.

Снимка: БГНЕС