Instagram блокира акаунтите на синовете на Кадиров

"Чеченската република предизвиква страх у Запада, правят всичко възможно да заглушат нейния глас", каза министър Ахмед Дудаев

15.11.2023 | 22:07 Редактор: Вяра Димова
Instagram блокира акаунтите на синовете на Кадиров

Социалната мрежа Instagram блокира акаунтите на синовете на лидера на Чеченската република Рамзан Кадиров – Ахмат, Адам и Ели. Това съобщи пред ТАСС министърът на националната политика, външните отношения, печата и информацията на страната Ахмед Дудаев.

"Ден преди бяха блокирани акаунти в различни интернет платформи", поясни той.

Според Дудаев са блокирани страници, посветени на дейността на първия президент на Чечения Ахмат-Хаджи Кадиров и лидера на страната Рамзан Кадиров. Освен това списъкът включва акаунти на синовете му и три канала на държавната телевизионна и радиокомпания "Грозни" в YouTube.

Той отбеляза, че "Чеченската република предизвиква такъв страх у Запада, че те правят всичко възможно да заглушат нейния глас в информационното поле", предаде "Фокус".

В началото на октомври акаунтът на сина на Рамзан Кадиров Адам в Instagram беше блокиран за нарушаване на правилата на мрежата, той ще бъде изтрит след шест месеца, ако решението не бъде оспорено.

Снимка: БГНЕС