САЩ заплашиха китайски компании със сериозни последици, ако помагат на Русия

Налице са доказателства за подкрепа, въпреки наложените от Запада санкции, каза министърът на финансите Джанет Йелън

11.11.2023 | 09:59 Редактор: Вяра Димова
САЩ заплашиха китайски компании със сериозни последици, ако помагат на Русия

Министърът на финансите на Съединените щати Джанет Йелън заплаши със "сериозни последици" китайските компании, които помагат на Русия във войната ѝ срещу Украйна, предаде агенция "Ройтерс". Тя спомена след среща с китайския вицепремиер Хъ Лифън, че са налице доказателства за такава подкрепа, въпреки наложените от Запада санкции.

Йелън е призовала Хъ да предприеме бързи мерки срещу тази практика.

Президентът Джо Байдън и китайският лидер Си Дзинпин ще се срещнат по време на форума Азиатско-тихоокеанско икономическо сътрудничество в Сан Франциско следващата седмица, информира БНР.

Срещата ще е първата между двамата от една година насам. Очаква се те да обсъдят различията в позициите на Вашингтон и Пекин за войната на Израел срещу "Хамас" и подкрепата на Северна Корея и Китай за Русия по време на войната ѝ срещу Украйна.

Снимка: БГНЕС


2
0 rate up comment rate down comment 0
volww
преди 5 месеца
До N 1.Не са каторжниците в САЩ!В Австралия са каторжниците.САЩ не е притежавала колонии,а само е купувала работна ръка от Африка и много други хора от всички националности са там,за това защото е привлекателна държава и до ден днешен потока не спира. Сигнализирай за неуместен коментар
1
3 rate up comment rate down comment 2
анонимен
преди 5 месеца
Китайците са нация родена и живееща в Азия. Първите граждани на САЩ са каторжници, изпратени на заточение в Северна Америка. За съжаление, с този си манталитет на каторжници са останали и сега. Те са държава,която една от последните е премахнала робството и с колониалната си политика доста е намалила коренните жители на Африка, макар че сега всяка втора-трета дума в политическите речи е демокрация. Това е за пред хората,иначе най-големите печалби на САЩ е от производството и износа на оръжие. Сигнализирай за неуместен коментар