Полицията в Турция спипа издирван от Интерпол албански наркобос

Влязъл е в Истанбул с колумбийски паспорт и фалшиво име

10.11.2023 | 20:05 Редактор: Толя Стоянова
Полицията в Турция спипа издирван от Интерпол албански наркобос

Турската полиция е задържала албански гражданин, издирван с червена бюлетина на Интерпол за трафик на наркотици, съобщи Ройтерс, като се позовава на турския вътрешен министър Али Йерликая. Дритан Реджепи, познат като лидер на наркокартела "Компания Бело", е пренасял наркотици от Южна Америка за Европа.

Албанският информационен портал "Шчиптаря" съобщава, че Дритан Реджепи е едно от многото имена, използвани от издирвания, както и че и в Албания той има задочна присъда от 25 години затвор.  Обвиненията към него са за убийство на двама полицаи през 1998 г. във Фуш-Круя, северно от албанската столица Тирана. Последното му влизане в Албания е регистрирано през 2013 г., като в страната той е бил обявен за издирване заради вземане на заложник и убийство на още един човек, както и за наркотрафик, пояснява БТА.

Реджепи е бил издирван още в Испания, Италия и Великобритания за трафик на кокаин. В Белгия, Нидерландия, Великобритания и Южна Америка е познат като лидер на една от най-опасните групи за наркотрафик към Европа. Турският вътрешен министър заяви, че Реджепи е влязъл в Турция през летището в Истанбул с колумбийски паспорт на името на Бенхамин Омар Перез Гарсия. При залавянето у наркобоса са открити златни бижута, скъпи часовници и пари в евро.

Снимка: Pixabay