Загинал и ранени при руски обстрел в Херсонска област

Русия засилва пехотните атаки срещу ключовия град Авдеевка

10.11.2023 | 09:38 Редактор: Искра Ангелова
Загинал и ранени при руски обстрел в Херсонска област

Украйна съобщи за загинал и пострадали при руски атаки срещу жилищен район в Херсонска област. Украински военни твърдят, че руските сили засилват пехотните атаки срещу ключовия град Авдеевка,  разположен на 20 километра от Донецк.

От Генералния щаб заявиха, че са отблъснати много руски атаки на отделни сектори на фронта, както в Авдеевка, така и в районите на Мариинка и Бахмут, превзет от руснаците през май.

Руските сили се съсредоточиха върху източните райони на Донецк и Луганск, след като настъплението им към Киев спря в първите дни на инвазията през февруари миналата година. От кабинета на президента Володимир Зеленски опровергаха твърденията за негови разногласия с главнокомандващия Валерий Залужни. Такива информации се появиха след изявленията на военния за патова ситуация на фронта.

От руска страна се съобщава, че украинските сили са обстрелвали град Скадовск в южната част на Херсонска област и при нападението има загинали и ранени, предаде БНР.

Президентът Владимир Путин е посетил щаба на Южния военен окръг в Ростов на Дон заедно с началника на Генералния щаб Валерий Герасимов и министъра на отбраната Сергей Шойгу. Путин е разгледал нови образци военна техника и е изслушал доклади за хода на т.нар. от Москва "специална военна операция" в Украйна.

Снимка: БГНЕС