Палестинският представител в ООН: Газа е Адът на земята. Хората са без дом, убиват ги навсякъде

Рияд Мансур цитира данни, според които до момента са убити над 8000 палестинци

31.10.2023 | 07:56 Редактор: Елеонора Танева
Палестинският представител в ООН: Газа е Адът на земята. Хората са без дом, убиват ги навсякъде

Палестинският представител в ООН Рияд Мансур определи страданията на населението в Ивицата Газа като "Ад на земята" в речта си на извънредното заседание на Съвета за сигурност на ООН в Ню Йорк, предаде ДПА.

Той цитира бившия генерален секретар на ООН Даг Хамаршелд, който през 1954 г. казва: "Организацията на обединените нации не е създадена, за да ни отведе в рая, а за да ни спаси от Ада". "Газа сега е ад на Земята", заяви Мансур.

Дипломатът заяви, че до момента са убити над 8000 палестинци, включително над 3000 в южната част на Газа, където Израел е "прехвърлил принудително стотици хиляди хора".

"На практика всички наши хора в Газа са бездомни, разселени, преместват се от една семейна къща в друга. Те спят в колите си, спят по улиците и все още ги убиват, където и да отидат, за да ги убедят, че никъде в Газа няма да са в безопасност. Спасяването на човечеството от Ада днес за ООН означава да спаси палестинците в Газа. Спасете ги. Гледайте на тях като на човешки същества", добави той, цитиран от БТА.

Палестинският Червен полумесец изрази тревогата си от ударите в околностите на болницата "Ал Кудс" в северната част на ивицата Газа, където цивилни са избягали, за да се защитят от израелските бомбардировки, съобщи Франс прес.

"Сградата се тресе, а разселените цивилни граждани и работещите екипи са в страх и паника", според организацията.

Снимка: БГНЕС


1
1 rate up comment rate down comment 0
Алито от София
преди 5 месеца
ООН забрани на Израел да напада Палестина и да избива наред мирното население, но както се вижда, евреите не и пука, къде са сащ, големите управници, начело с *** байдън, но нали и той е под командването на евреите, и, тишина, най големият проблем който може да възникне е кошмар за света, а именно, трета световна война, и пак изрудите на израел са у центъра, тази грешка на природата израел е създадена да прави само зло за човечеството, не случайно те измислят религията и бог, който няма Сигнализирай за неуместен коментар