Италия изпраща хуманитарна помощ за Газа, самолети кацат спешно в Египет

"Трябва да гарантираме, че ситуацията няма да се влоши", заяви Антонио Таяни 

30.10.2023 | 16:23 Редактор: Толя Стоянова
Италия изпраща хуманитарна помощ за Газа, самолети кацат спешно в Египет

Италия започва да изпраща хуманитарни помощи за Ивицата Газа, съобщи външният министър Антонио Таяни. Самолетите с хуманитарна помощ ще пристигат в Египет. Пред радио RTL Таяни уточни, че Италия ще продължи да изпраща допълнителна хуманитарна помощ, "за да се намалят трудностите на палестинския народ, който няма нищо общо с терористите от "Хамас". 

В Египет представители на италианското посолство съвместно с Червения полумесец, ще организират разпределянето на помощите, които да преминат през пропускателния пункт "Рафах". Таяни каза още, че Кризисният център към външното министерство и дипломатическите мисии на страната в Израел, правят необходимото, намиращите се в Ивицата Газа 14 италианци и техните близки да бъдат изведени оттам

"Изпратихме ясно послание на израелците - същото послание от президента на САЩ Байдън, да се обърне голямо внимание на цивилното население, защото едно е да се ударят правилно терористичните центрове на "Хамас", друго нещо е цивилното население, което "Хамас" използва като човешки щит", каза Таяни.

"Трябва да гарантираме, че ситуацията няма да се влоши", добави в заключение министър Антонио Таяни. 

Снимка: БГНЕС