Множество загинали и над 100 ранени след сблъсък между два влака в Бангладеш

Железопътните инциденти са често срещани в страната и обикновено са причинени от лоша сигнализация

23.10.2023 | 19:22 Редактор: Толя Стоянова
Множество загинали и над 100 ранени след сблъсък между два влака в Бангладеш

Най-малко 17 души бяха убити и 100 други бяха ранени в Бангладеш след сблъсък между два влака, като официални лица казаха, че броят на жертвите най-вероятно ще нарасне. При катастрофата в източния град Бхайраб товарен влак се блъсна в пътнически влак, пътуващ в обратната посока.

"Открихме 17 тела. Повече от 100 души бяха ранени", каза Садикур Рахман, правителствен администратор в Бхайраб, който се намира на около 60 километра североизточно от столицата Дака.

"Броят на загиналите ще нарасне", заяви Рахман, като спасителите съобщават, че все още могат да видят смазани и заклещени тела под преобърнати вагони. "Спасителен влак с кранове е на път", допълни той.

"Катастрофата е станала, след като единият влак е навлязъл в същата линия като другия", добави Рахман, цитиран от предаде АФП. Видеозаписи, излъчени от частния "Канал 24", показват стотици хора, тълпящи се на мястото на инцидента. Мнозина от тях бяха обляни в сълзи, докато търсят своите роднини, предаде БГНЕС.

"Спасихме най-малко двама души, които бяха още живи под дерайлиралите вагони", каза доброволец от Червения полумесец.

Длъжностните лица обявиха, че противопожарната служба, полицията и елитните сили за бързо действие са на мястото на катастрофата. Властите в Бангладеш наредиха две разследвания на инцидента, а към доброволци бяха отправени призиви да дарят кръв. Железопътните инциденти са често срещани в Бангладеш и обикновено са причинени от лоша сигнализация, небрежност, стари релси или друга повредена инфраструктура.

Снимка: БГНЕС