Огромен пожар в приют за животни в Украйна, 7 котки изгоряха

Свидетели разказват, че са чули три експлозии

24.09.2023 | 16:28 Редактор: Искра Ангелова
Огромен пожар в приют за животни в Украйна, 7 котки изгоряха

Огромен пожар избухна снощи в приют за животни в Голосеевския район на Киев. В резултат на пожара са загинали 7 котки, други са спасени, съобщи полицейската служба в Киев. Инцидентът се случил в събота около 23:00 часа. Пожарникарите от Държавната служба за извънредни ситуации незабавно пристигнали на мястото, за да потушат огъня, подпомагани от служители на реда от полицейското управление в Голосеевски и лекари.

Приютът за котки е изгладен от доброволци и местни жители се грижат за животните. По предварителна информация в приюта има около 60 котки, 7 от които са умрели в резултат на пожар, други с изгаряния са откарани във ветеринарната клиника, се казва в съобщение на полицията, информира "24 часа".

Следователи от полицейското управление в Голосеевски започнали разследване за умишлено унищожаване или повреда на имущество, причиняващо тежки последици и жестокост към животни.

Свидетели разказват, че са чули три експлозии преди пожара. Жената, която управлява от 5 г. приюта, е съобщила в полицията, че е получавала заплахи.

Снимка: Facebook