Руски генерали са в тежко състояние след украинския удар срещу щаба на Черноморския флот

Един от тях е в безсъзнание

23.09.2023 | 10:11 Редактор: Искра Ангелова
Руски генерали са в тежко състояние след украинския удар срещу щаба на Черноморския флот

Двама руски генерали са сред ранените от украинския удар срещу щаба на руския Черноморски флот в Севастопол, съобщи началникът на главното разузнавателно управление в Киев Кирил Буданов. Това са командирът на групировката, генерал-полковник Александър Романчук, който е в тежко състояние, както и началникът на щаба генерал-лейтенант Олег Цеков, който е в безсъзнание, съобщава медията Гласът на Америка, на която се позовава агенция УНИАН.

Отбелязва се, че Александър Романчук, командир на групировката на руските сили в запорожкото направление, е получил званието генерал-полковник през 2023 г. Генерал-лейтенант Олег Цеков е командир на 200-та мотострелкова бригада от крайбрежните войски на Северния флот на Русия. Буданов не потвърди информацията за вероятно ликвидиране на командващия руския Черноморски флот адмирал Виктор Соколов.

Според Буданов загиналите при удара са 9 души, а ранените 16.

"Все още се установява броят на ранените редови военнослужещи, които не са служители на щаба. Това са военнослужещи, които са на пост, охрана и така нататък - те не са включени в списъка, който ви съобщих", каза Буданов, цитиран от БГНЕС.

Според него разузнаването събира данни от всички източници, като разузнавателните източници са едни от основните. Той обаче не каза дали за нападение срещу централата са използвани ракети западно производство.

Снимка: БГНЕС

1
4 rate up comment rate down comment 8
Бъбу
преди 2 месеца
Да пукат, дано всичките им генерали на гнусните руски ***. Милост няма да има за тях, това да си го знаят. Хората са го казали, който нож вади от нож умира. Сигнализирай за неуместен коментар