Захарова към Дуда: Варшава помогна за хвърлянето на Киев в дълбините

С такива "спасители" давещият се е обречен, коментира говорителят на руското МВнР

20.09.2023 | 21:27 Редактор: Елеонора Танева
Захарова към Дуда: Варшава помогна за хвърлянето на Киев в дълбините

Говорителят на руското външно министерство се обърна към полския президент Анджей Дуда като му припомни, че "Варшава редовно участва в промените на режима в Киев, е помогнала за хвърлянето на Киев в дълбините".

По-рано Дуда оприличи Украйна като "удавник, който се хваща отчаяно за всички възможности, но Полша има право да се защити от евентуални щети". Коментарът му бешевъв връзка с едностранната забрана за внос на украинско зърно.

В канала си в Telegram Захарова написа, че никога не е била "съгласна с Дуда толкова много, колкото след това изказване". Дипломатът отбеляза, че "официална Варшава също помогнала да тласне Украйна в дълбините".

"С такива "спасители" давещият се е обречен. Но правилата на играта трябваше да бъдат изяснени на брега", обобщи Захарова, цитирана от ТАСС.

Тя допълва, че "цялото НАТО, включително състрадателните полски власти, прикачват снаряди, дронове и танкове към Киев, така че украинският съсед със сигурност няма да изплува отново". 

Снимка: БГНЕС


1
1 rate up comment rate down comment 0
Анонимен
преди 7 месеца
Всички "спасители" заедно давим Украйна и помагаме с оръжие , за да печели конкретен нейн "съюзник" и да загиват много хора, сред които и особено милите на някои лицемери украинци. Много хора загинаха по вина на лицемерните благодетели на Украйна .Интересно защо никой не жали за хората? Всички виждат, че Украйна е разрушена, разпродадена и задлъжняла за 100 години напред, но продължават да изнудват Зеления, който също играе с тях, Украйна да продължи да се самоубива. Загрижени ли са наистина? Сигнализирай за неуместен коментар