Денков в Солун: България вече е по-атрактивна и интересна за своите съседи

Опитахме се да покажем новото лице на България, на високите технологии, заяви премиерът

16.09.2023 | 21:20 Редактор: Тодор Петров

"България изглежда действително по съвременен, атрактивен и по-интересен начин за нашите съседи", каза министър-председателят акад. Николай Денков, който посети тази вечер българската палата на Международния панаир в Солун.

Денков беше придружен от българския министър на икономиката и индустрията Богдан Богданов и от министъра на националната икономика и финансите на Гърция Костис Хадзидакис.

"От това, което виждам и което чух днес, тази експозиция е много успешна. Опитахме се да покажем новото лице на България, на високите технологии. Истината е, че подготовката беше много напрегната, за много кратък период от време. Сега като виждам всички тези щандове, които представят чудесни фирми като „Ендуросат“, като „Динамикс“, като другите, които видяхме – всичко си е струвало усилията", каза премиерът, предаде кореспондентът на Bulgaria ON AIR в Гърция Силвия Станчева.

"Чувам, че е имало повече от хиляда бизнес срещи между компании. Това е много добра основа и за разговорите, които предстоят между правителствата на Гърция и България, съвсем скоро ще имаме среща отново", посочи още акад. Денков 

Гърция е един от най-големите търговски партньори на България, като само от началото на тази година гръцки компании са инвестирали над 300 млн. евро в нашата страна. А като цяло - над 3 млрд. евро.