Путин: Западът предизвика конфликта в Украйна, за да задържи развитието на Русия

През тези вече близо 19 месеца руският президент рядко се появява на обществени места

08.09.2023 | 22:36 Редактор: Искра Ангелова
Путин: Западът предизвика конфликта в Украйна, за да задържи развитието на Русия

Западът предизвика конфликта в Украйна, за да задържи развитието на Русия, каза руският президент Владимир Путин, цитиран от ТАСС.

На среща с млади учени от Руския федерален ядрен център в Саров, Путин припомни предишното си посещение в този град в Нижегородска област през 2014 г.

"Тогава нашите недоброжелатели направиха първите си стъпки в своите опити да ограничат нашия технологичен суверенитет, да попречат на развитието ни", заяви руският президент, визирайки санкциите, наложени на страната му от Запада след анексията на Крим и началото на конфликта в Източна Украйна.

Путин припомни, че преди девет години е говорил за необходимостта "от предприемане на енергични мерки, за да бъде гарантиран технологичният суверенитет" на Русия. "Трябва да кажа, че нашите прогнози се сбъднаха", отбеляза той, цитиран от БТА.

Руският президент обобщи, че е било направено много, за да бъде гарантиран технологичният суверенитет на страната му, но предстои още доста работа.

Откакто Русия предприе пълномащабната си инвазия в Украйна през февруари миналата година, Путин често казва, че войната е била провокирана от Запада. През тези вече близо 19 месеца руският президент рядко се появява на обществени места.

Снимка: БГНЕС


1
0 rate up comment rate down comment 1
admin
преди 8 месеца
Този живее в някакъв измислен свят Сигнализирай за неуместен коментар