Двама души загинаха при руски обстрел до град Купянск

Властите призоваха жителите да се евакуират, тъй като атаките се засилват

26.08.2023 | 14:31 Редактор: Михаела Кирилова
Двама души загинаха при руски обстрел до град Купянск

Двама души бяха убити, а един е ранен, след като руските сили обстрелваха село близо до град Купянск в североизточната част на Харковска област на Украйна, каза губернаторът на региона в събота. Властите в Купянск, който се намира на около шест километра от фронтовата линия, призоваха жителите, живеещи близо до града, да се евакуират по-рано този месец, тъй като Русия засили атаките, за да си върне района.

"Според предварителната информация на медицинския персонал двама души са загинали в село Подоли в резултат на обстрела, още един е ранен. Противникът порази цивилна цел – кафене, където местните жители прекарваха деня", каза губернаторът на Харковска област Олег Синегубов в социалните мрежи.

Руската армия заяви през последните дни, че напредва близо до района, който беше превзет от Украйна миналата година, но сега е обект на подновена офанзива. Украйна съобщи в четвъртък, че руският обстрел в Заоскилия, предградие точно на изток от Купянск, е убил възрастна жена, предаде БГНЕС.

Киев започна дългоочакваната си контранастъпление, за да си върне окупираната територия през юни, но призна, че води тежки битки, докато се бори да пробие силно укрепените руски позиции.

Снимка: БГНЕС