Британското разузнаване: Кримските мостове няма да издържат тежката техника на Русия

Те разчитат само на един "дълъг" маршрут за логистиката си, заявиха от Министерството на отбраната на Обединеното кралство

23.08.2023 | 12:13 Редактор: Вяра Димова
Британското разузнаване: Кримските мостове няма да издържат тежката техника на Русия

След мощните удари по мостовете на ГКПП "Чонгар" и "Геническ" руснаците са принудени да разчитат само на един "дълъг" маршрут за логистиката си на Кримския полуостров, се казва в бюлетина на Министерството на отбраната на Обединеното кралство, публикуван в социалната мрежа Х.

По данни на британското разузнаване руснаците продължават да строят понтонни преходи между Южна Украйна и Кримския полуостров.

След тежките удари, нанесени от Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) по мостове в средата на август, е малко вероятно тази инфраструктура да издържи значителното натоварване от тежка техника и боеприпаси, които Руската федерация се опитва да предислоцира, е заключението на ведомството, цитирано от "Фокус".

"Там (в Крим – бел. ред.) са се образували тесни места. Това означава, че руските сили частично разчитат на дългия път през Армянск. Това добавя допълнителни трудности към логистичната мрежа на Русия на юг", се казва в доклада на британското разузнаване.

Снимка: БГНЕС


2
1 rate up comment rate down comment 0
Мистафа
преди 8 месеца
Спрете да слугувате на англосаксонци. Разберете че ви мразят. Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 0
Джанго
преди 8 месеца
Острова няма да издържи!!! Сигнализирай за неуместен коментар