Украинският министър на отбраната: Ключът към нашата победа е това какво чувстват хората

"Войната може да бъде дълга и да има още мъчителни загуби", коментира Олег Резников

22.08.2023 | 21:52 Редактор: Михаела Димитрова
Украинският министър на отбраната: Ключът към нашата победа е това какво чувстват хората

Войната може да бъде дълга, все пак врагът е силен и коварен, каза министърът на отбраната на Украйна Олексий Резников на форум за ветерани, предаде УНИАН.

"Да се удържи победа означава не просто да се освободи нашата земя, а да се направи така, че врагът дори да не си помисля да се върне. И това е много сложна задача. Мнозина в света все още смятат, че това е невъзможно", каза Резников.

Украинският министър на отбраната отбеляза, че украинците вече са доказали на света, че имат "друга представа за възможното и невъзможното, ето защо непременно ще удържим победа".

"Имаме силен и коварен враг и войната може да бъде дълга, тъй като това е реален маратон. Може да имаме още мъчителни загуби и за да превъзмогнем руснаците трябва да осъзнаем кое е главното за победата", подчерта той.

Резников изтъкна, че през изминалата година за битката с окупаторите на Украйна е било нужно оръжие. А сега "ключът към нашата победа е това какво чувстват хората".

"От това какво чувстват хората зависи превъзходството ни над врага в дългосрочен план. Това са единството и готовността да се сражаваме", добави той, цитиран от БТА.

Снимка: БГНЕС