Зеленски благодари на акад. Денков за военната и политическа подкрепа за Украйна

Двамата са обсъдили сигурността в Черно море, осигуряването на алтернативни зърнени коридори

22.08.2023 | 10:20 Редактор: Елеонора Танева
Зеленски благодари на акад. Денков за военната и политическа подкрепа за Украйна

Премиерът акад. Николай Денков е провел среща с украинския президент Володимир Зеленски по време на срещата за Западните Балкани, която се проведе в Гърция. 

Украинският президент съобщи в социалната мрежа X за срещата.

"Благодаря на България за военната и политическа подкрепа. Ползотворна дискусия с премиера Николай Денков вчера на Срещата на върха Украйна-Балкани. Обсъдихме по-нататъшното ни сътрудничество, сигурността в Черно море и осигуряването на алтернативни зърнени коридори", написа Зеленски.

По-рано стана ясно, че военният министър Тодор Тагарев е бил на посещения в Одеса, където се е срещнал с украинския си колега. Двамата са обсъдили  двустранното сътрудничество.

Снимка: X/Володимир Зеленский


1
0 rate up comment rate down comment 0
Кой от ....
преди 8 месеца
Зеля иска България да му охранява корабите с оръжейни доставки, лансирайки лъжата, че превозвали зърно. Самоназначилият се за академик, ако има малко сиво вещество в главата си, да внимава какво прави. Превръщайки българските войници в наемни охранители на превозваното оръжие за Украйна, рискува Русия да обстреля същите тези кораби, при което да пострадат българи. Ако това се случи, посолството ще накара пионките в НС да обявят война на Русия, но кой ще воюва-Денкoff ли, или Тагар- украинеца? Сигнализирай за неуместен коментар