Дете е сред убитите при руската атака срещу Чернигов, поразени са площад, театър, университет

Путин се срещна с военни в Ростов на Дон

19.08.2023 | 18:44 Редактор: Елеонора Танева

7 са жертвите на руския удар срещу Чернигов, сред тях е и дете, а над 100 са ранените. Ракета улучи централен площад в града. Повечето хора, намирали се там в момента на удара, са отивали на църква, за да почетат религиозен празник.

От ранените 12 са деца, а 10 са полицаи, по данни на украинското вътрешно министерство. Унищожен е покривът на драматичния театър в града. Засегната е и жилищна кооперация. Президентът Володимир Зеленски реагира с думите, че това е една обикновена събота, която Русия превръща в ден на болка и загуба. 

"Площад, политехнически университет, театър. Съболезнования на тези, които са изгубили свои близки. На мястото работят всички служби. Нека направим още повече, за да консолидираме света срещу руския терор. Да дадем още повече на нашата държава, за да защити живота. Русия трябва да загуби тази война", написа Зеленски в Telegram.  

Часове по-рано руските медии разпространиха кадри от посещение на президента Владимир Путин в град Ростов на Дон близо до границата с Украйна. Той разговаря с щаба на войските, участващи в бойните действия срещу Украйна. На Путин са докладвали командващият операциите Валерий Герасимов и други висши военни. Срещата се проведе при закрити врата.

Вижте повече в репортажа на Григори Недялков.


1
0 rate up comment rate down comment 0
Гононица
преди 8 месеца
Еми в този театър имало провеждане на събрание на "майсторите" на дроновете,защото те провеждат военни събрания в цивилни сгради? Сигнализирай за неуместен коментар