Убити докато спят на улицата: В Австрия издирват сериен убиец на бездомни

Досега жертвите са три, като всички са умъртвени с хладно оръжие

14.08.2023 | 17:35 Редактор: Юлиан Христов
Убити докато спят на улицата: В Австрия издирват сериен убиец на бездомни

Австрийската полиция работи по подозрение за сериен убиец в столицата Виена. Поводът са три нападения срещу бездомни хора през последния месец.

Първото нападение е от началото на юли месец, второто се е случило в средата, а последното нападение е от 8 или 9 август. Последната жертва - 55-годишен мъж, открит в нощта на 9 август - е починала вчера вечерта в болница. Нападенията са извършени срещу двама мъже и една жена.

Полицията подозира един извършител или група, но във всеки случай свързва всичките нападения. Общото е не само профила на жертвите - бездомници, които спят по улиците на Виена, но и начинът на извършване на убийствата - с хладно оръжие. Всички жертви са с тежки прободни рани, направени им, докато са спели в спални чували, пише dnes.bg.

В тази връзка неправителствени организации, които работят с бездомните хора във Виена, препоръчват на клиентите си да се събират на групи и да не се отделят. Най-голямо струпване на бездомни има по традиция на "Марияхилфер щрасе" - най-дългата търговска улица в Австрия, както и в околностите на два от парковете, които граничат с нея.

Но именно там е извършено едно от нападенията. Другото нападение е в близост до метростанция отново в централните части на столицата, но полицията във Виена не разпространява подробности от разследването си. Предполага се, че има видеозаписи на поне едно от нападенията.

Снимка: Pixabay