Русия отново прихвана и унищожи дрон над Москва: Беше опит за терористична атака

Няма щети или жертви в резултат на инцидента

11.08.2023 | 14:12 Редактор: Искра Ангелова
Русия отново прихвана и унищожи дрон над Москва: Беше опит за терористична атака

Руските сили за отбрана съобщиха, че са унищожили украински дрон над западните покрайнини на Москва, което е последната от нарастващия брой въздушни атаки срещу столицата, предаде АФП.

"Този следобед беше осуетен опит на киевския режим да извърши терористична атака с безпилотен летателен апарат срещу обект в Москва", казаха от Министерството на отбраната.

В изявлението се допълва, че няма щети или жертви в резултат на инцидента.

Атаката от петък беше последната от поредицата украински дронове, насочени към Москва през изминалата седмица. Руската столица претърпя скок на атаките през последните месеци, въпреки че беше пощадена в началото на войната.

"Дронът беше електронно деактивиран и се разби в гора в западната част на Москва", казаха от Министерството на отбраната.

Отломки паднаха в насипа Карамишевская, където работеха службите за спешна помощ, каза кметът на Москва Сергей Собянин, цитиран от БГНЕС.

Международното летище "Внуково" временно въведе ограничения, които бяха премахнати в рамките на час. Русия каза, че вчера е свалила два дрона, насочени към Москва, а в сряда, 9 август, други два са били унищожени при приближаването им.

В началото на този месец офис сграда в главния бизнес район на столицата в рамките на дни беше ударена два пъти от отломки от свален дрон.

Снимка: БГНЕС